Home Creaties Trouwringen In opdracht Over mij Contact
In Opdracht
Van jongs af aan was ik altijd al creatief bezig. Na de middelbare school  heb ik een opleiding tot interieur-vormgever gevolgd. Daarna ben ik naar de kunstacademie in Den Haag gegaan, om een opleiding tot interieurarchitect te volgen. Hier kwam ik erachter dat ik, naast dat ik graag zelf ontwerpen maakte, ook graag zelf mijn ontwerpen wilde uitvoeren. Daarom besloot ik om een andere opleiding te gaan doen, namelijk goudsmeden. Drie jaar geleden ben ik daarom de opleiding tot goudsmid gaan volgen aan de Vakschool Schoonhoven. Dit bleek een goede keuze, hier kon ik mijn creativiteit en perfectionisme goed in kwijt. Vooral de praktijkervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stage-periode bij  Artis Causa heeft mij nog enthousiaster gemaakt over dit mooie vak.
Achtergrond
De ring is gemaakt van geelgoud, zilver, diamant en een rookkwarts. Het bijzondere aan de ring is dat als je de zilveren ring draait, je door de steen heen een optisch effect kan zien, dat doet denken aan een kaleidoscoop. Met mijn Meesterstuk, een werkstuk dat je aan het eind van de opleiding tot goudsmid moet maken om aan te tonen dat je bekwaam bent, heb ik de Eerste prijs van de Vakjury gewonnen.
De opleiding tot goudsmid heb ik in Juli 2014 met succes afgerond. Met mijn Meesterstuk ‘Dazzling Ring’, heb ik de eerste prijs van de Vakjury gewonnen. Nu mijn opleiding is afgerond ben ik vol passie en enthousiasme aan mijn eigen collectie aan het werk. Daarnaast ontwerp en vervaardig ik ook graag sieraden in opdracht.
Meesterstuk ´Dazzling Ring´
foto´s gemaakt door Rob Glastra
Christine de Vogel           06 21 986 160        christinedevogel@hotmail.com
 © 2015 Christine de Vogel Sieraadontwerp . All rights reserved